Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Liceul Tehnologic Special Bivolărie

Liceul Tehnologic Special Bivolărie se află în centrul localităţii Bivolărie, într-o zonă deosebit de pitorească, pe drumul național 2H ce leagă oraşul Rădăuţi de Mănăstirea Putna, la km 36+ 300.
În această locaţie, o fostă cazarmă austriacă, şcoala funcţionează din anul 1943, când s-a transferat de la Cernăuţi, sub numele de „Institutul de orbi şi surdo-muţi” .

Liceul Tehnologic Special Bivolărie este o unitate continuatoare a Institutului de orbi şi surdo-muţi „M.S. Regina Maria” înființat la Cernăuţi în anul 1908, care s-a mutat la Bivolărie cu profesori, elevi şi arhivă şi, ceea ce este relevant, implicit cu metodologia de recuperare şi integrare socială, pe baza limbajului verbal, oral şi scris şi a gândirii noţionale a copiilor cu deficienţe de auz . În timp, titulatura şcolii a suferit mai multe modificări , de la „Institutul de orbi şi surdo-muţi” la „ Şcoala ajutătoare Bivolărie”, „Şcoala Specială Bivolărie”, în 2003, prin O.M. nr. 4991 din data de 24.09.2003, unitatea şcolară s-a transformat în Grupul Şcolar Bivolărie, iar în 2012 și-a schimbat denumirea în Liceul Tehnologic Special Bivolărie.

Ultima actualizare: 15:20 | 18.07.2024

Sari la conținut